Pedja BajovićPedja Bajović, jedan je od pokretača scene stand-up komedije u ovom dijelu svijeta. U svojoj karijeri, koja je započela 2005. godine, obišao je više od dvadeset zemalja svijeta te nekoliko stotina gradova. Za svoj rad 2014. godine dobio je i priznanje za najboljeg veterana, na manifestaciji Adria ComedyAwards u Skoplju..

Biografija

Kao producent, vodio je prvu zagrebačku stand-upcomedy skupinu SVE5 (2007-2008.), a danas je to produkcija Komedija s nogu koja stoji iza prve domaće stand-upcomedy video produkcije StandUp Show (2009.), a zatim i prvog regionalnog DVD izdanja: Komedija s nogu/…BO CKOПJE (2011.);

Da bi 2015. godine uslijedio i regionalni televizijski serijal Komedija s nogu 3u1, koji je našao svoje mjesto u programu prvog regionalnog comedy TV kanala HA HA. Bio je producentom prvih nacionalnih turneja stand-up komedije u Hrvatskoj (2009.) i BiH (2011.) te prve regionalne stand-up turneje sa svojom geografsko-biografskom predstavom S NOGU* (2012.).

Pored toga, prvi je regionalni stand-up komičar koji je nastupio na jednom međunarodnom takmičenju – Seattle International Comedy Competition 2012., a 2016. godine ušao je i u završnicu svjetskog takmičenja The Funniest Person in the World u Helsinkiju.

Njegovi nastupi na engleskom jeziku još uvijek nalaze svoje mjesto u programu televizijskog kanala Comedy Central Extra.

Njegov dosadašnji rad rezultirao je s tri tematske predstave: S NOGU* (*Sredstvo za protiv jugonostalgije i jugofobije); MUŠKARAC (o parenju i razmnožavanju); ROK TRAJANJA, kao i prvi cjelovečernji specijal nekog našeg stand-up komičara na engleskom jeziku – IN INGLIŠ.

Iako su njegove oči (sa sve naočalama) uvijek širom otvorene i usta spremna za glasno lajanje, dok prst samo čeka da ga se upre u nekoga ili nešto, najčešće se obruši na – sebe. On ne prašta nikomu, a sebi ponajmanje! Muž, otac dvoje klinaca, sa stambenim kreditom i starim autom te ponešto svršenih škola… sretne su okolnosti koje čine njegov stand-up o sebi toliko blizak mnogima. Pedja voli politiku, ali ne dnevnu, već više onu sezonsku, od izbora do izbora! A sve je, zna se, stvar izbora…

Vjerojatno nije najpotentniji, ali svakako jest najprepotentniji stand-up komičar u ovom dijelu svijeta. Jako se voli sebe ili se. Ima cvike, pa misli da je pametan. Nosi odijelo, pa misli da ima stila. Drži mikrofon, pa misli da je faca. A, najgore od svega, on misli – da misli!